Doprava

Cena za dopravu u nás zakoupeného nábytku naším firemním vozidlem, bez výnosu:

Po dohodě nabízíme možnost odvozu starého, nebo nepotřebného nábytku, do sběrného dvora, na skládku odpadu, nebo třeba na chatu...

Vlastníme koncesi na provozování silniční motorové dopravy do 3,5 tuny včetně.

 

 

 

 

LM - interier na facebooku

Jak zařídit pokoj pro miminko, předškoláka, nebo školáka?

09. 02. 2024, 12:00

minulém článku jsme zmínili několik bodů, které je dobré mít na paměti při zařizování dětského pokoje. Je ale samozřejmě rozdíl v tom, co potřebuje ve svém království batole a co školák.

Miminko

Nejmenší děti mnoho nábytku nepotřebují. Ať už spí s rodiči v ložnici, nebo mají svůj pokoj, měly by mít svoji postýlku. Doplnit ji můžete například nebesy nebo hračkami. Z dalšího nábytku se mnohým osvědčil přebalovací pult, případně přebalovací nástavec například na běžnou komodu.

Batole

Jakmile dítě trochu povyroste a začne chtít samo objevovat svět kolem sebe, jeho nároky na vybavení pokoje trochu vzrostou. Je dobré myslet na bezpečnostní prvky, dostatek úložných prostor a také dostatek místa, kde si bude moci hrát.

Předškolák

Děti předškolního věku už obvykle vyrostly z dětské postýlky, je tedy čas pořídit jim klasické lůžko. Hrací plocha a úložné prostory se jich týkají stejně, ne-li ještě více než batolat, stejně tak rodiče stále musí myslet na bezpečnost. Předškolákům už ovšem můžeme zřídit pracovní kout, prozatím třeba na kreslení a tvoření. Nabídka stolů a židlí, včetně takových, které mohou dítěti vydržet i do školních let, je opravdu široká. Důležitou roli hrají také barvy a doplňky.

Školák

Nástupem do školy se mění mnohé – končí nejvíce bezstarostná část dětství a začínají povinnosti. Pro dítě může být tato změna dost náročná. O to důležitější je, aby mělo místo, kde se cítí dobře. V takovém pokoji se pak i domácí úkoly píší trochu snáz. Kromě postele a stolu by měli rodiče školáků klást důraz na správný výběr židle a také osvětlení. Stůl by měl v ideálním případě být situován tak, aby na něj denní světlo dopadalo z boku, u praváků zleva, u leváků naopak. Druhou možností je umístit ho proti oknu, aby dítě sedělo čelem ke světlu. Školákům už je vhodné pořídit i stolní lampu. Soustředění mohou podpořit také vhodně zvolené barvy na zdech, koberci nebo doplňcích., 

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).