Doprava

Cena za dopravu u nás zakoupeného nábytku naším firemním vozidlem, bez výnosu:

Po dohodě nabízíme možnost odvozu starého, nebo nepotřebného nábytku, do sběrného dvora, na skládku odpadu, nebo třeba na chatu...

Vlastníme koncesi na provozování silniční motorové dopravy do 3,5 tuny včetně.

 

 

 

 

LM - interier na facebooku

Jak zařídit dětský pokoj

02. 02. 2024, 12:00

Pryč jsou doby, kdy se vybavení dětských pokojů skládalo například z nábytku, který se jinam v bytě nehodil. Většina rodičů chce pro své děti to nejlepší a nabídka je dnes natolik široká, že není problém naplnit téměř jakoukoli představu.

Co je dobré mít při zařizování dětského pokoje na paměti?

  • Musí plnit hned několik funkcí najednou

Odborníci doporučují rozdělit pokoj na několik zón – podle účelu, kterému budou sloužit.

Je to zejména : 

  1. zóna pro odpočinek, potřebná pro všechny děti bez rozdílu
  2. zóna pro práci a učení (ta je důležitá hlavně pro školáky a studenty)
  3. prostor pro hru, bez kterého se neobejdou hlavně menší děti

Vymezení jednotlivých zón mohou pomoci například barvy nebo osvětlení a samozřejmě také konkrétní kusy nábytku (postel, psací stůl a podobně).

  • Děti rostou a jejich potřeby se rychle mění

Miminko, batole, předškolák nebo student. V každé životní etapě mají děti různé nároky na prostor i vybavení, což se v zařízení pokoje musí odrážet.

A nejde jen o nábytek, ale například i barvy a doplňky – ani z toho nejkrásnějšího růžového pokojíčku nebude vaše princezna nadšená věčně. Proto, pokud chcete, aby pokoj alespoň částečně rostl spolu s dítětem, vybírejte základní kusy spíše v neutrálních barvách. Ty už můžete snadno doladit barevnými doplňky. Polštářky, povlečení nebo třeba samolepky na zeď rodinný rozpočet nezatíží tolik jako nový nábytek a přitom mohou mít na vzhled pokoje velký vliv. Tímto způsobem lze tedy poměrně snadno reagovat na měnící se vkus potomků.

  • Je vhodné děti přizvat k zařizování

Pokoj má být pro vaše dítě místem, kde se cítí dobře a bezpečně. Bezpečnost můžete zvýšit a pojistit výběrem nábytku bez ostrých hran, jeho vhodným rozmístěním, nebo důrazem na kvalitní zpracování, které odolá i drsnějšímu zacházení během dětských her.

Aby však dítě pokoj přijalo za své útočiště a království, nebojte se jej také zapojit do rozhodování o tom, jaký má být.

Neznamená to nutně koupit mu vše, na co si ukáže – zvlášť, když tušíte, že pirátská postel by se mu do půl roku okoukala. Ale vědomí, že si mohlo samo vybrat například barvu stěn, a že tedy i jeho názor berete vážně, dítě jistě potěší.

V příštím článku se podíváme konkrétněji na zařizování pokojíčku pro jednotlivé věkové kategorie. A nezůstane jen u dětí. Postupně tu najdete články, tipy a rozličnou inspiraci z různých oblastí týkajících se bydlení a domova. A potěší nás, když se k nám budete rádi vracet J

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).